fbpx

Scalp micropigmentation, lösningen till håravfall?

Scalp micropigmentation utformades ursprungligen för att behandla skallighet. Personer med kort hår är i allmänhet de perfekta kandidaterna för scalp micropigmentation eftersom behandlingen efterliknar utseendet av en rakad skalle. Men det du behöver veta är att du inte behöver uppleva en så radikal hårförlust för att ska du ska ta nytta av scalp micropigmentaion. Som de flesta har du förmodligen undrat om SMP är kompatibelt med långt hår och svaret är ett tydligt ja.

Även om SMP rekommenderas för de flesta hårförlustproblem är det inte perfekt för alla. När man talar om scalp micropigmentation för långt hår, så beror allt på din nuvarande situation. Vilka är då de möjliga kandidaterna till denna typ av behandling? Den här artikeln kommer att omfatta allt du behöver veta om hur scalp micropigmentation fungerar i samband med personer med långt hår.

Scalp micropigmentation
En återställning av hårlinjen, möjliggjordes tack vare mikropigmentering.

Kunder med långt hår är perfekta för scalp micropigmentation

Syftet med hårpigmentering för långt hår är att dölja gallringsutrymmena och ta tillbaka det fulla, tjocka utseendet. Hur effektiv behandlingen är beror på teknikerns skicklighet och graden av håravfall. Vi fann att de som lider av dessa håravfall har störst chans att dra nytta av SMP samtidigt som de behåller sina långa hårstilar.

Kvinnor som generell diffus håravfall är perfekta för scalp micropigmentation. Under förutsättning att de har tillräcklig hårtäthet och volym kan mikropigmentering bidra till att dölja gallringsutrymmena och göra dem praktiskt taget omöjliga att upptäcka. Detta uppnås genom att du på nära sätt matchar pigmentet med hårfärgen på skalpen och fyller i mellan de förtunnade områdena. En annan fördel med detta förfarande är att din hårlinje förblir orörd oavsett hur långt eller kort ditt hår är.

Scalp micropigmentation räddar män med begränsat diffust håravfall.

De flesta män känner till diffus håravfall, som är utsöndring av hår över skalpen. Eftersom hårförlusten inte är lika drastiskt som alopeci kan män med långt hår genomgå mikropigmentering utan att behöva raka sig. Vissa män lider av begränsad diffus hårförlust medan andra upplever förtunnande över hela skalpen. De goda nyheterna är att scalp micropigmentation kan ta hänsyn till båda typerna av håravfall och göra det möjligt för klienten att behålla sitt långa hår.

Scalp micropigmentation: Personer med alopeci areata.

Till skillnad från androgen alopeci, som är en permanent typ av hårsjukdom, är alopeci areata en autoimmun sjukdom där den angriper patientens hårsäckar, vilket orsakar runda fläckar över skalpen. Även om detta kan låta oroande är den goda nyheten att håret kommer tillbaka om cirka 12 månader. Denna håråterväxt skapar stubbar av hårsäckar inuti plåstret och gör att smp döljer fläcken. SMP-teknikern kamouflerar fläcken genom att matcha behandlingen med kundens hårfärg. Det påverkar inte hårsäckarna och det ser bättre ut när håret börjar växa tillbaka.

Vi på Made Hair Academy har en rad olika alternativ för dig som lider av hårförlust. Se här för att få reda på kring våra olika typer av behandlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *