FAQ

Få svar på alla frågor gällande mikropigmentering av hårbotten, vad medicin hjälper mot håravfall, prp behandling mot håravfall, laser behandlingar mot håravfall, och mer!

Fördelar med Micropigmentering
Alla får garanterade resultat
Icke Kirurgisk Behandling
Lämnar inga ärr
Fri från biverkningar
En bråkdels kostnad jämfört med
hårtransplantation
100% realistiska resultat

Nackdelar: Håret växer inte

En SMP-behandling är permanent och försvinner aldrig helt. Pigmentet kommer att påverkas av utstrålning och kommer att blekna lite med åren.

Efter 3-5 år så kan det vara bra att fräscha till utseendet med en Touch-Up, som görs i endast en behandling. Den siffran är dock bara en vägledning. Vissa klienter går flera år mellan behandlingar. Detta gör att du kan välja en ungefärlig varaktighet och en specifik look.

Nej. Den enda likheten är att färg appliceras på din hud, SMP är en helt annan teknik som utövas av utbildade yrkesmän som använder helt olika pigment samt olika tekniker med modern utrustning.

SMP är en typ av special behandling du använder sektion för sektion för att upprätta perfekt resultat av ditt vanliga hår.

Vi använder oss inte av samma bläck och nålar vilket innebär att inga skuggor eller missfärgning av pigmenten förekommer. Vi är specialiserade i att hitta rätt pigment till dig för att upprätta en naturlig look.

Även om vissa människor kan beteckna mikropigmentering som en hårtatuering, är det faktiskt ganska annorlunda. För det första, och kanske viktigast, är utövarens skicklighet.

Våra utövare kan skickligt replikera en 3D-look av naturligt hår. Nålar som förhindrar spridning av bläck.

Dessutom är nålarna som används för denna teknik en gångs nålar som är tre fjärdedelar mindre än någon tillgänglig tatueringsnål.

Omedelbart efter den första sessionen får du resultat av SMP. Det kommer dock att finnas en viss rodnad som varar i ca 1-2 dagar beroende på din hudtyp.

Pigmentets ursprungliga färg kommer att se mörkare ut än det “botade” resultatet, men oroa dig inte, efter bara 1-2 veckor försvinner det och ger en mer naturlig look

Smärttolerans skiljer sig från klient till klient men de flesta kan tolerera det utan behov av aktuell bedövning. I allmänhet rapporterar kunderna att känslan är mycket tolerabel och inte så dålig som de förväntade sig.

Behandlingarna tar ungefär 3-4 timmar för den första sessionen, sedan cirka 2-3 timmar för den andra sessionen.

Vissa klienter kan begära eller kräva en tredje session för att slutföra sin behandling, och sessionstiden är cirka 1 – 2,5 timmar, beroende på hur mycket arbete som behöver göras.

Vi använder ett speciellt formulerat bläck som är anpassat för Scalp Micropigmentation – det är inte tatueringsfärg. Som ett resultat finns det ingen risk för att färgen blir blå eller grön.

Absolut kan du göra det. Vi är även högt tränade för att utföra en kamouflerande effekt av ärret.

Beroende på ärrbildning så kan man dölja det helt och hållet. Oavsett om du har gjort STRIP eller FUE operation så kan vi erbjuda dig en lösning.

 

Vad har jag för behandlingsalternativ när jag tappar mitt hår ?

Skallighet hos män är ett komplext tillstånd med få genomförbara behandlingsalternativ. Här är en undersökning av de vanligaste behandlingarna på marknaden idag.

Det vanligaste alternativen idag för håravfall 

 

STRIP Excision

Kirurger tar bort ca 10-15 cm tunn remsa av huden från baksidan av huvudet. De demonterar sedan remsan och nyttjar varje enhet med fungerande hår individuellt för att fylla i de delar av huvudet som påverkas av håravfall.

Vissa män är bekymrade över det distinkta, laterala ärr som denna procedur lämnar och potentialen för transplantationen att se onaturlig ut.

Follicle Unit Extraction(FUE)

FUE är mer tidskrävande, kostar cirka 50% mer och har en lägre framgångsgrad än STRIP.

Den största fördelen är att det inte lämnar ett ärr och inte kräver en stor, livskraftig givarsida som remsskörd, vilket gör det potentiellt till ett mer livskraftigt alternativ för män med mer avancerad håravfall.

Finasteride (Propecia)

Finasteride fungerar genom att blockera enzym 5-alfa-reduktas, som omvandlar testosteron till DHT – det hormon som är ansvarigt för din avtagande hårfäste.

Endast cirka 20% av män ser förbättring under sex månaders behandling, och ditt hår kommer att återgå till förbehandlingsläget om du slutar ta medicinen.

Det finns också oro kring sällsynta men allvarliga och ibland permanenta sexuella biverkningar efter att ha tagit Finasteride, inklusive förlust av sexuelllust och erektil dysfunktion.

Minoxidil (Rogaine)

Minoxidil är en aktuell behandling för håravfall hos män. Det medicinska samfundet vet inte exakt hur Rogaine fungerar. Vissa experter spekulerar i att blodkärl i hårbotten stimulerar hårväxt och -funktion.

Ditt håravfall kommer att återgå till förbehandlingen om du slutar ta medicinen. Det är mindre effektivt vid behandling av stora områden och rekommenderas för yngre män som har upplevt håravfall i fem år eller mindre.

Båda medicinerna är mer effektiva för att bromsa håravfall, i motsats till att återväxt av håret.

Norwoodskalan

 

Hårtransplantation

Hårtransplantation är det vanligaste alternativet idag för att få tillbaka sitt håravfall. För att kunna få tillbaka håret som man har tappat så behöver man även ha hår att ta ifrån. Man behöver levande hårsäckar som är pigga och starka. Det finns många lyckade resultat när det kommer till hårtransplantation och en hel del misslyckade med. Chanserna är störst att få hårväxten tillbaka när man utgår ifrån Nordwood-Skalan

Norwood Grad 1

Väldigt mild grad av håravfall. Oftast brukar det märkas att tätheten vid främre delarna förtunnas eller att det kryper upp i tinningen.Hårtransplantation brukar ej rekommenderas eftersom att det är i början av skedet inom håravfallet och i de flesta fallen rekommenderar man att vänta lite. Ett utmärkt val att använda PRP behandlingar för att bromsa håravfallet.

Norwood Grad 2-3

Nu börjar man märka att håravfallen är tydligare och det kan påbörja ett störningsmoment. Man börjar överväga hårtransplantation för att återskapa sitt tidigare utseende. Här skulle man säga att det är störst chans att få bra resultat av en hårtransplantation. PRP är även rekommenderat här.

Norwood Grad 4-5

När man har kommit till denna graden av håravfall så är det en högrisk att ta sig in på hårtransplantation. Är man på NW4 så är chanserna större men efter 5 så är det minimal chans att få håret tillbaka som man önskar sig, men man kan fortfarande få resultat. Problematiken med detta är att tätheten i håret som du får tillbaka aldrig kommer vara som innan. Näst intill omöjligt att f


Norwood Grad 6-7
å tillbaka tätheten i detta skede, speciellt i hjässan. Att överväga PRP i detta skede är meningslöst. När man väl har fått tillbaka lite resultat från en hårtransplantation och känner att tätheten inte riktigt finns där så brukar man komplettera med Scalp Micropigmentation. Micropigmentera hårbotten ger dig en fylligare look där ”skalligheten” syns mindre

Grad 6 och 7 är en allvarlig grad av håravfall där det mesta har försvunnit och man har bara kvar hår på sidorna. I detta skede så hjälper inte hårtransplantation eller PRP. I detta skede så är det endast rekommenderat att man gör Micropigmentering.

 

Fördelar med hårtransplantation:

 • Få tillbaka hårväxten

 • Kan återställas till önskat resultat vid lätt håravfall

 • Äkta hår som används

Nackdelar med hårtransplantation:

 • Kirurgiskt ingrepp

 • Lämnar alltid ärr i nacken oavsett behandling

 • Dåliga resultat efter Nordwood 4 och framåt

 • Tätheten efter resultaten man fått är inte densamma

 • Alltid stora mellanrum i hjässan

 • Smärtsamma behandlingar

 • Kostsam behandling för små resultat efter Nordwood 4 och framåt

 • Håret växer aldrig naturligt. (oftast pekar hårsäckarna rakt upp)

 • Risk för temporär känslolöshet i hjässan och svullnad i pannan.

 
Platelet Rich Plasma (PRP)
 
PRP är en förkortning som står för Platelet Rich Plasma. Vilket betyder att man kan utvinna tillväxtfaktorer från sitt egna blod och injicera det i hårbotten med små tunna nålar för att öka blodcirkulationen. När det gäller just PRP så är det ingen lösning för dig som vill återskapa ditt håravfall den används framförallt för att bromsa håravfall.
 
Vanligtvis när man gör PRP så behöver man göra det i flera olika behandlingar, vilket resulterar i en väldigt kostsam behandling utan några framgångsrika resultat. Rekommenderat att använda PRP behandlingar är endast vid Norwood 1-3.
 
Fördelar med PRP:
 
 • Bromsa håravfall.
 • Förlänga tiden av håravfallets process
 • Naturlig behandling ( Ej kirurgisk )
 
Nackdelar med PRP:
 
 • Återskapar ej nytt håravfall
 • Kostsam behandling
 • Chanserna att få resultat är minimal