Micropigmentering

Vem är en kandidat för micropigmentering?

Har du genomgått behandling mot cancer som orsakade håravfall? Har du ett ärr på håtbotten från en skada eller operation? Känner du dig självmedveten med avseende på hur ditt hår eller hårbotten ser ut? Då kan behandlingen micropigmentering vara ett bra alternativ för dig!

Idag finns det alternativ för att ändra utseendet på hårbotten. Ett alternativ är micropigmentering av hårbotten. Har du funderat över ”vad är micropigmentering i hårbotten?

Om du inte är nöjd med hur ditt huvud ser ut är det dags att utforska behandlingsalternativ. Fortsätt att läsa för att lära dig mer om micropigmentering av hårbotten. Detta skulle kunna vara svaret du har letat efter.

Made Hair Academy

Vad är Micropigmentering i Hårbotten?

Den kosmetiska micropigmenteringsproceduren i hårbotten kan hjälpa män och kvinnor i alla åldrar. Resultatet är ett fylligare hår eller ett dolt ärr. Detta hjälper dig att känna dig mer trygg och mer tillfreds med dig själv.

Att göra kosmetisk pigmentering i hårbotten skapar en tredimensionell effekt. Detta döljer utseendet av områden med kala fläckar, tunt hår och ärr.

Vem är en kandidat för Micropigmentering?


Många patienter som genomgår cancerbehandling upplever håravfall. Detta är en vanlig biverkning av kemoterapi, riktad terapi, strålbehandling och benmärgstransplantation. Medan behandlingen syftar till att döda cancercellerna skadas också hårcellerna.

Detta håravfall uppträder över hela kroppen. Den medicinska termen, alopecia, betyder håravfall.

När behandlingen väl avslutas växer håret tillbaka för de flesta igen. Det kan dock nu vara tunnare eller lämna kala fläckar. Om din behandling krävde en operation i huvudet eller hjärnan kommer du att få ett permanent ärr.

Det som är bra är att det finns behandlingsalternativ för många av dessa problem. Medicinska tatueringar i hårbotten eller micropigmentering av hårbotten kan förbättra dessa biverkningar.

International Journal of Dermatology undersökte hur nöjda patienter var med denna behandling. De rapporterade ett patientnöjdhetsbetyg på 4,8 på en 5-punkts Likert-skala med 5 som högst.

Denna metod för micropigmentering med rakad stil låter individer välja var de vill skapa hårfästet. Detta påverkar utseendet av ditt ansikte. Denna teknik gör att tunt hår ser starkare ut och kala områden tätare.

Genom att färgmatcha dina hårsäckar gör utövaren att ärr syns mindre. Dessa små ”hårsäck” avlagringar gör att ärret smälter in i resten av hårbotten.

Hur Förbereder Du Dig För Proceduren?

Din utövare eller konstnär kommer att ge dig instruktioner att följa innan din behandling. Vanligtvis kan du raka eller plocka håret inom 48 timmar efter behandlingen. Somliga förfaranden kräver ingen rakning eller plockning.

Det är viktigt att äta en måltid innan du börjar proceduren. Du kan också ta med dig snacks och drycker. Om du känner dig nervös, be om att få om att lyssna på musik eller titta på en film för att distrahera dig.

Hur utförs Micropigmentering i Hårbotten?


Denna behandling innebär att man placerar mikropunkt tatueringar i det yttre hudlagret. Detta stipplande mönster ger effekten av hårsäckar. Det ser ut som om att du har klippt håret nära hårbotten.

Liknande tekniker introducerar färger i ärr så att de kan smälta in i hårbotten. Artisten väljer färger som nära matchar din naturliga hudton.

Låt oss nu gå igenom varje steg i processen för micropigmentering i hårbotten.

Rådfråga Utövaren


Du kan utföra din konsultation med utövaren personligen. Detta är ofta det bästa alternativet eftersom de kan titta på din hårbotten och ge dig rekommendationer. Om nödvändigt kan du även konsultera via telefon eller videochatt.

Planering för Behandling


Under konsultationen arbetar kunden och utövaren tillsammans för att planera önskad effekt. Ni kommer att diskutera pigmentfärg, placering av hårfästet och andra detaljer. Det är viktigt att ställa frågor och se till att du förstår planen.


Första Behandlingen


Syftet med den första sessionen är att skapa grunden för ditt nya utseende. En liten nål placerar färgen i det yttre hudlagret. Detta skapar mikropunkter av färg med avseende att se ut som hårsäckar.

Ytterligare Sessioner


Under den andra och framtida sessioner placeras fler mikropunkter. Procedurens slutförande beror på när du har uppnått önskat resultat.

Gör Dessa Behandlingar Ont?


Många personer oroar sig för att micropigmentering i hårbotten gör ont. Eftersom endast det yttre lagret behandlas är detta mindre smärtsamt än en vanlig tatuering.

Varje person upplever smärta på olika sätt. Därför är det viktigt att berätta för utövaren om du känner dig obekväm.

Instruktioner för vård att följa efter en behandling med micropigmentering?


Efter varje behandling kommer din utövare eller konstnär att ge dig specifika vårdinstruktioner. I det följande beskrivs allmänvård efter behandlingen.

Under de första fyra dagarna efter en behandling bör du:

  • Rör inte vid det behandlade området
  • Undvik att duscha eftersom du bör inte utsätta det behandlade området för vatten
  • Undvik aktiviteter som får dig att svettas mycket
  • Håll dig undan direkt solljus
  • Simma inte eftersom du bör inte blöta det behandlade området
  • Undvik varma bad, ångrum, och bastu eftersom de kan få dig att svettas
  • Du bör också avstå från att använda fuktighetskräm eller schampo på det behandlade området.
  • Det övergripande målet är att hålla det rent och torrt.


Med början den femte dagen efter din session, tvätta försiktigt huvudet med kallt vatten och mild tvål. Applicera en icke-parfymerad fuktighetskräm i hårbotten tre gånger om dagen. Detta hjälper till att undvika alltför torr hud och flagnande.

Det är också viktigt att undvika att låta håret växa för långt. Detta kommer att återskapa utseendet av kala fläckar och tunnhet. Använd en rakapparat istället för en manuell rakhyvel. Se till att undvika våt rakning med ett rakblad under de första tio dagarna efter behandlingen.

Lämna ett svar